Läs mer om oss


Be om en offert


Kika på våra webinar

Kontakta oss

Microsoft Project Server

Det här är Project Online för företag som av någon anledning inte kan ha sina projekt i molnet, utan måste ha det på en alldeles egen server. Det blir då, av naturliga skäl, en mer komplex lösning.

Vi på Visuell Planering har mångårig erfarenhet av både infrastrukturen som krävs för att införa Project Server och konfigurationen i sig.

Kontakta oss för en genomgång av de tekniska förutsättningarna och begränsningarna.

Vad är Project server?

Project Server är en flexibel och skalbar lösning för projekt- och portföljstyrning och daglig projekthantering.

Vad gör Project server?

Project Server gör att ni kan komma igång snabbt i en välbekant miljö som gör att medarbetarna får mer gjort.

Vem bör ha Project Server?

Är för dig som vill att det ska vara lätt för alla deltagare att komma igång, prioritera projekt och resurser samt arbeta var de än är.

Microsoft Project Online

Kombinera Microsoft Project med en molnbaserad server och du har en fullskalig lösning för hela företaget. Komplett med rapportmotor, gemensam resurspool, tidrapportering och gränssnitt där varje medarbetare kan få en överblick över sina aktiviteter.

Project Online ingår dessutom i prenumerationen för Microsoft Project om du köper den via Office 365.

Vad är Project Online?

Project online är ett väldigt bra verktyg för projektarbete och portföljstyrning. Det hjälper dig att strategiskt kunna optimera och utvärdera din projektportfölj.

Vad gör Project Online?

Project online gör att ni kan bl.a. förbättra projektresultat, öka portföljens värde, fatta smartare beslut, öka samarbetet och mycket mer.

Vem bör ha Project Online?

I kombination med edison365, så är detta ett verktyg för dig som verkligen vill optimera ditt projektarbete och din portföljstyrning.

Tilläggsprodukter som vi utvecklat för Project Online & Project Server

Med VPM Teams Connector för Microsoft Project Online administrerar och skapar flikar i de team där dina teammedlemmar arbetar. Projektgrupper och team får utöver standardflikar också interaktiva flikar för Tidplan, Risker och Ärenden från projektet.

VPM ConfigCopy Tool är en lösning för att flytta och dokumentera konfiguration från en test till produktionsmiljö eller mellan flera olika instanser. Med VPM ConfigCopy Tool görs enkelt en flytt av hela eller delar av konfiguration mellan miljöer.

Bygg din plan baserat på byggblock som beskriver olika standardiserade arbetspaket.
Kombinera en eller flera av varje byggblock till en grundplan och justera därefter leveransordning, mängder i form av arbetstid, material eller investeringsmedel.

Med PDP+ förenklas informationhanteringen i projektportföljen genom att visa rapporter och listor där användarna är. Att hålla ordning på projektorganisationen och relationen till andra projekt undelättas.

 

Fånga trenddata schemalagt eller manuellt för alla project, SharePoint och edison365-data för bättre analys och beslutsunderlag i projekt & portfölj. Använd Power BI eller annat rapportverktyg för att skapa rapporter från det gemensamma datalagret. För den som vill ha snapshot för PoL används edison365 DataStore.

  • Håll koll på trender i projektportföljen
  • Skapa bättre beslutsunderlag i projekt, linje och portfölj
  • Schemalagd eller manuell Snapshot
  • Använder Power BI eller annat rapportverktyg

Se vårt webinar: Resource Engagement i Project Online!

Många chefer och planerare sliter med mer eller mindre komplicerade Excel-kalkyler för att få överblick över beläggning och resursplanering. Samtidigt har många av dem tillgång till ett verktyg som har inbyggda funktioner för just detta.

Här går vi igenom såväl grunderna som lite mer detaljerat i hur Project Online fungerar, vad dess fördelar är samt ger er en genomgång i både processen och verktygen.